Az aradi vértanúkról ebben az esztendőben rendhagyó módon, a pécsi hadkiegészítési iroda munkatársainak segítségével emlékeztünk meg. A gyerekek megismerkedhettek egy olyan pályát, egy olyan hivatást választó emberekkel, illetve a munkájuk részleteivel, akik akár életüket is kockáztatják a hazájukért, Magyarországért.

Október elején a nagypapákat hívták a Szent Ferenc Katolikus Óvodába, hogy egy délelőttöt unokáikkal töltsenek. Az Assisi Szent Ferenchez, valamint az állatok és az idősek világnapjához kapcsolódó tematikus hét lezárásaként madáretetők készültek, ehhez a nagypapák barkácstudását hívták segítségül a gyerekek

A videó megtekinthető ide kattintva

Assisi Szent Ferencre emlékeztünk iskolánkban.

Szerencsés Ilona, aki jelenleg a negyedik osztályt vezeti, várja 2018 szeptemberétől az elsős tanulókat iskolánkban.

A Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége által kiírt sikeres pályázatunkkal lehetőségünk volt, - Szent Ferenc Óvoda -, hogy 35 nagycsoportos gyermekünkkel részt vegyünk egy falulátogató kiránduláson, Fekeden.

Erdei iskola - a csodás természet közelségében…

A Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola minden tanév elején, szeptemberben „Erdei iskolát” szervez, melynek célja: a természet közelségében tanulmányozni a növény- és állatvilágot. Az erdei iskola helyszíne Püspökszentlászló.

Szentlélek: első-belső-felső…

A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén, pénteken 8 órakor lesz az iskolában.

A mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola hagyományos nyári németes táborára június 19. és 23. között került sor Orfűn, a Pécsi Egyházmegye Szent Márton Házában.

Június 5-én hétfőn a Közösségek ünnepén iskolánk is részt vett.

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk 2017.június 2-án iskolánkban.

2017. május 21-én vasárnap délelőtt Mohácson, a fél tizenegy órakor kezdődő szentmise keretében bérmálást tartottak a Fogadalmi templomban. A mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola tanulói is részesülhettek e szentségben, melyet Ferenc pápa Isten ajándékának nevezett.

Fizikailag fáradtan, lélekben felfrissülve értünk haza a máriagyűdi zarándoklatról. Jövőre is ott leszünk!

Május 5-én a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Iskola közössége védőszentjére emlékezett. Az ünnepi napot reggel szentmise nyitotta, amelyen Bacsmai László, az iskola püspöki biztosa interaktív prédikációban elevenítette fel első királynénk életútját.

Az egyházmegyei katolikus iskolák számára rendezett Dankó Ilona Szavalóversenyen tanulóink kiemelkedően szerepeltek.

Aktualitások

 

 

 

 

 

Energiatudatos Iskola page 001

 

 

DSD logó

 

zöld óvoda

Január 2021
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szent Vér Báta